گزارش کلاس «چیستی داستان دینی»
چیستی داستان دینی با تدریس احمد شاکری
نویسنده، منتقد ادبی و سردبیر فصلنامه قلم، دومین کلاس از این مدرسه تابستانه بود.
شاکری با بیان اینکه مرجع بسیاری از جریان بندیها و تقسیمبندیها به داستان دینی باز میگردد، روی آوردن نویسندگان به این نوع داستان را از نتایج پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: مقصود از داستان دینی، مطلق داستان دینی، داستانهای منتسب یا هم سو و هم جهت با هر دینی نیست.
این منتقد ادبی، فاعل(نویسنده) را از معیارهای ادبیات داستانی دینی خواند و افزود: نویسنده دینی قبل از آنکه نویسنده باشد در مراتبی اعم از تجربه، اندیشه، عاطفه و اخلاقیات دیندار و دارای تجربه دینی است.
به گفته وی، نویسنده ادبیات داستان دینی، متعبد، انقلابی و تحول خواه، دارای درک زیبایی شناسانه دینی و واجد معرفت دینی است.
شاکری با اشاره به تنوع مسئله مندان به داستان دینی بیان کرد: نویسندگان، منتقدان، مدرسان داستان، پژوهشگران، ناشران، مدیران و موعظین از مسئلهمندان به داستان دینی هستند.
وی در پایان علت فاعلی، علت مادی، علت غایی و علت صوری را علل اربعه در ماهیت داستان دینی دانست و گفت: کمیت و کیفیت مولفهها و ارکان دینی در یک داستان میتواند مراتب متعددی را برای داستانها رقم بزند.
گفتنی است اولین روز مدرسه تابستانه بانوی فرهنگ با محفل نقد کتاب ” شمرون کناردون” داستانی از زندگی جهادگر آسمانی امیرمحمد اژدری نوشته سارا عرفانی به پایان رسید که گزارش این جلسه در پست بعدی تقدیمتون خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید