معرفی کتاب «گوهر صبر»
مطالعه تاریخ، خود پیدا کردن آدرس خانه است. هر چه این تاریخ به حال نزدیکتر، آدرس سرراستتر و دقیقتر. اگر این بررسی از دل داستان و یا روایت زندگی افرادی باشد که در بستر زمانه با حوادث آن فراز و فرود داشتهاند قطعا ماندگارتر است.
طیبه پازوکی نویسنده ” گوهر صبر” عهدهدار روایت زندگی بانو گوهرالشریعه دستغیب است. نویسنده با پرداختن به برهه چهل ساله ی زندگی ایشان از کودکی تا پیروزی انقلاب خواننده را با طیف بسیار وسیعی از رخدادها آشنا میسازد که با مطالعه صرف تاریخ معاصر دستنایافتنی است.
این بانوی اصیل شیرازی که در خانوادهای روحانی تولد یافته، نمای روشن و پویایی از زنانگی را به خواننده عرضه میکند که خیرهکننده است.
سفر او پس از ازدواج از شیراز به شرکت نفت آبادان و سپس تهران، مملو از مسوولیتهای چندگانهای است که ایفای همه آنها به ندرت از یک نفر ساخته است. در مقطعی که این ایفای نقشها به مبارزات قبل از پیروزی انقلاب گره میخورد و زندگی او را دچار تنگناهای سخت میکند تصور طاقت و پایداری او برای مخاطب مشکل و غیرقابل درک میشود.
گذر زمان و تنگ شدن عرصه نه تنها او را از پا نمیاندازد که تا آخرین لحظات روزی که آرزوی او و همراهانش محقق میشود شجاعانه و استوار در تکاپو و تلاش است.
نویسنده با پرداختن به جزئیات بسیار، از معرفی افراد، اسامی، شخصیتهای برجسته تا گمنام، مکانهای خاص تا کوچه پسکوچههای تهران دهه چهل و پنجاه و دو سه شهر دیگر روایتش را دقیق و جذاب ارائه کرده است. خوانش کتاب با نثر روان، لحن صمیمانه و پرهیز از جانبداری آن را به اثری مطلوب برای علاقمندان به تاریخ معاصر و پژوهشگران تبدیل کرده است.
“گوهر صبر” در ۴۹۲ صفحه توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
برشی از کتاب:
” یادم هست گاهی اوقات که با دوستانم دور هم جمع میشدیم وقتی یکی میپرسید ” واقعا این مبارزات چه زمانی به نتیجه میرسد؟” با شک و تردید میگفتیم ” معلوم نیست! شاید ده سال دیگر! شاید بیست سال دیگر! شاید سی سال دیگر! ” مطمئن بودیم بالاخره روزی این فداکاریها و خونهای ریخته شده بیاثر نیست و روزی جواب خواهد داد. حالا آن روز زودتر از آنچه ما فکرش را میکردیم از راه رسیده بود، هر چند این تازه آغاز راه بود.”
(به قلم طاهره نجفی)
دیدگاهتان را بنویسید