رمان های پیشنهادی بانوی فرهنگ در تعطیلات نوروز
مرضیه نفری نویسنده و مدرس داستان نویسی، به بهانهی رمضان و نوروز از نویسنده های بانوی فرهنگ، بستههای عیدانه طلب کرده است.
صدای پای رمضان شنیده میشد، صدا نزدیک بود، آنقدر نزدیک که بدوبدوهای مادرانهمان را بیشتر کردیم تا از آن، جا نمانیم به چشم برهم زدنی رمضان عزیز رسید و صدای دعای سحر در خانههایمان پیچید و کاممان را شیرین کرد. امسال رمضان و نوروز همزمان شدهاند و یک خلوت جانانه را نوید میدهند. میتوانیم بنشینیم و فارغ از دغدغه مهمان و عیددیدنی و ناهار چی درست کنم؟ کتاب دست بگیریم و بخوانیم. البته از افطار تا سحر شال و کلاه کنیم و مهمانی هم برویم.
ما در این فهرست سعی کردیم برای لحظههای گوناگون شما پیشنهادهای متنوعی داشته باشیم؛ که هم اگر روایتهایی کوتاه خواستید آن را پیش چشم داشته باشید، هم اگر خواستید در میان داستانهای بلند و رمانها گم شوید باز هم دست خالی از کنار این فهرست نروید. حواسمان به فیلم و سریال و فیلم کوتاه هم بوده است. بخوانید و ببیند رمضان، این اتفاق بزرگ در فرهنگ مسلمانان، چقدر در ادبیات و هنر تنیده شده است؟ اگر کم است و دلمان می خواهد قشنگ تر به تصویر بکشیم، بهار است و فصل رویش ها، امید داریم که نویسندگان بانوی فرهنگ، دست به قلم شوند و سبز شوند. جوانه بزنند و سبز شوند. بهار در بهار است و آغاز شکفتنها.
معرفی کتاب هفت جاویدان
رمان سه جلدی هفت جاویدان به قلم مرجان فولادوند در سال ۱۴۰۱ توسط انتشارات هوپا به چاپ رسیدهاست. نویسنده کتاب دانش آموخته ادبیات فارسی در مقطع دکتری است.
در این رمان حماسی و فانتزی، جمشید و مردم باید با تاریکیهای خود رو در رو شوند. داستانی پر از کشمش و هیجان که خواننده را به دنبال خود میکشد. نویسنده با دانش اسطورهای خود، کتابی عمیق به خواننده عرضه کرده است.
کتاب نوروز میآید
نوروز میآید عنوان کتابیاست از محمدرضا یوسفی برای نوجوانان، که نشر پیدایش در سال ۱۴۰۰ آن را به چاپ رسانده است. در این کتاب نویسنده به بازگویی قصهای نو از افسانههای کهن پرداخته است.
در این کتاب هشتاد وسه صفحهای، با باز آفرینی ماجرای عمو نوروز و ننهسرما به همراه اتفاقات شگفتانگیز مواجه میشویم.
کتاب چتری با پروانههای سفید
این کتاب برای اولین بار در سال ۱۳۹۶ توسط انتشارات فاطمی (طوطی) به چاپ رسیده است. لطافت زبان و گیرایی کلام فرهاد حسن زاده در داستان موج میزند. داستانی ساده و روان با موضوع نوروز و آداب و رسوم که میتواند برای هر خواننده جذاب باشد. تصویر گر این کتاب غزاله بیگدلو است. این کتاب چندین بار نامزد و برگزیده جوایز معتبر بودهاست.
کتاب خودکار سبز بنفشه
این کتاب به قلم فرهاد حسنزاده در سال ۱۴۰۲ توسط نشر میچکا به چاپ رسیدهاست. این کتاب با موضوع نوروز و مناسب برای ۷ سال به بالا میباشد. در داستان با خودکار بنفشه همراه میشویم و به دنیای خیالی زیبایی سفر میکنیم. خودکاری که دور چیزهای زیادی را خط میکشد اما دور عمو نوروز را نمیتواند خط بکشد.
کتابهای بندهش، اوستا و نوروزنامه خیام از منابع عالی و سرچشمههایی برای آشنایی با نوروز و آیینها و اسطوره ها میباشد.
کتاب ننه سرما و عمو نوروز
این کتاب به قلم مهدی مردانی از مجموعه کتابهای «بخون و بچین» توسط انتشارات آریا نوین در سال 1402 در 10 صفحه چاپ شده است. محتوای مناسب ایام نوروز دارد. کودکان را با آئینهای سنتی و باستانی آشنا میکند. شامل پازل است و کودک در حین شنیدن شعرهای کتاب میتواند تصویر مناسب آن را بهصورت تکههای پازل کنار هم قرار دهد.
کتاب بنفشههای عمو نوروز
این کتاب به قلم محمد هادی محمدی توسط انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در سال 1397 در 32 صفحه چاپ شده است. که بازآفرینی یکی از کهنترین روایتهای جشن ایرانی نوروز است. عمو نوروز نماد بهار و زندگی و ننه سرما نماد زمستان و خواب، که ساختار اصلی این روایت را میسازند. نوروز جشنی در فرهنگ ایران و بیشتر همسایگان آن است. هستهی این جشن در پیوند با مفهوم زایش است. از دل سرما، بهار و گرما میروید و میجوشد، از دل پیری، جوانی متولد میشود.
کتاب نوروز
این کتاب به قلم اعظم محبوبی. فرمهر منجزی، نخستین جلد از مجموعه ایران من توسط انتشارات دفتر پژوهش های فرهنگیان در سال 1396به چاپ رسیده است. به معرفی جشن باستانی نوروز و آیینهای نوروزی پرداخته است. پیکهای نوروزی، خانه تکانی، سبز کردن سبزه، خرید عید، چهارشنبه سوری، پنجشنبه آخر سال، هفت سین، دید و بازدید، خوراکیهای نوروزی، سیزده به در و… مراسمی هستند که در کتاب به آنها پرداخته شده است.
کتاب عید امسال نه مثل هر سال
این کتاب به قلم مریم فیاضی توسط انتشارات فاطمی در سال 1396 در 32 صفحه انتشار پیدا کرده است. داستان چند بچه گربه که برای چیدن سفره هفت سین و پختن سمنو چالش دارند. مادربزرگی دارند که تحویل سال قرار است به دیدنشان بیاید و عیدیهای خوبی هم میدهد.
کتاب قصهی عمو نوروز و خاله نوبهار
این کتاب به قلم شکوه قاسم نیا توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال 1402 در 48 صفحه منشر شده است. بازنویسی خلاق از عمو نوروز و ننه سرما است. موضوع قصه توجه به سنتها در نوروز و زیبایی طبیعت است. تصاویر با رنگهای زنده فضای یک خانه قدیمی ایرانی را نمایش میدهد. زبان ادبی و ساده آن به همراه متنی آهنگین و قابل درک برای کودکان دلنشین و لذتبخش است. این قصه سبب آشنایی کودکان با آداب و سنت ایرانی و افسانههای قدیمی میشود و برای قصهخوانی و نمایش هم مناسب است.
دیدگاهتان را بنویسید