معرفی کتاب کودک در حوزه ادبیات مقاومت(قسمت دوم)
به قلم ساجده کارخانهای
- کتاب «قشنگترین لباس دنیا» نوشتهی آقای اصغر فکور است و با تصویرگری خانم حانیه مرتضیزاده در ۲۸ صفحه توسط انتشارات مدرسه به چاپ رسیده است.
شخصیت اصلی این کتاب، دختری به نام شیرین است که دلش میخواهد در روزهای سرد زمستان، لباس گرم داشته باشد. مادربزرگ شیرین میخواهد برای او لباس گرم ببافد، اما کاموای مورد نیاز برای این کار را ندارد.
در مسیر داستان، شیرین با کاموای قرمزی آشنا میشود که از نبود سه برادر خود ناراحت است. کاموای قرمز از شیرین کمک میخواهد تا برادرانش که به رنگهای سیاه، سفید و سبز هستند را پیدا کند.
- کتاب «قاصدک و گلهای آفتابگردان» به قلم مجید عمیق با تصویرگری زهره زارع در ۳۶ صفحه از سوی انتشارات مدرسه منتشر شده است.
این کتاب، داستانی تمثیلی است که ماجرای قاصدکی را روایت میکند که از طرف خدا مأمور شده پیغامی را به گلهای آفتابگردان برساند. گلهای افتابگردانی که علفهای هرز مدتهاست آنها را از سرزمینشان بیرون کردهاند. گلهای آفتابگردان هنوز امیدوارند که به سرزمینشان برگردند و با کمک قاصدک، نتیجهی امید به خدا را میبینند.
- کتاب «لیلا و قالیچه پرنده» نوشتهی آقای داوود امیریان است که با تصویرگری خانم طاهر شعبانی در ۲۰ صفحه توسط انتشارات مدرسه منتشر شده است.
شخصیت اصلی این کتاب دختری به نام لیلا است که با کمک قالیچه پرندهاش و همراه با عروسکهایش به آسمان غزه میرود و در دنیای خیالی خود، آسمان غزه را به تصویر میکشد. او با نگاهی کودکانه، بمبارانهای آسمان غزه را به موجودات و هیولاهای ترسناک تعبیر میکند؛ اما در پایان داستان، لیلا و دوستانش با لبخند و صدای خندهشان و با تکیه بر نور زندگی بر دشمنان غلبه میکنند و امید را در دلهایشان زنده نگه میدارند.
- کتاب «زیباترین لبخند» که به قلم حسن محمدی نوشته شده و زهره زارع آن را تصویرگری کرده است، در ۲۰ صفحه توسط نشر مدرسه منتشر شده است. این کتاب، داستان یک دوربین عکاسی کوچک به نام «چشمک» است که آرزو دارد در مسابقهای به نام قشنگترین لبخند که توسط فرشتهها در آسمان برگزار میشود، شرکت کند؛ اما چشمک در شهری مانند غزه، که همواره صدای موشک و بمباران به گوش میرسد، ناامید است.
او نمیتواند لبخندی را ثبت کند؛ زیرا زندگی کودکان در این شهر پر از رنج و سختی است. تا اینکه شخصیتی به نام «بادبادی» به کمک او میآید. بادبادی، چشمک را به مکانهایی میبرد که کودکان با وجود تمام سختیها، لبخند میزنند. برای مثال، کودکانی را نشان میدهد که روی آوار مدرسه قبلیشان نشستهاند و مشغول درس خواندناند یا آنهایی که از اندک نان خشکی که دارند، به پرندگان نیز میدهند. در نهایت، عکسهای چشمک از این لبخندهای شگفتانگیز بهعنوان زیباترین لبخندها انتخاب میشوند؛ چراکه نشان میدهند کودکان غزه، با تمام سختیها، همچنان امیدوار و قوی هستند.
- کتاب «موشهای موذی» که به قلم حسن محمدی با تصویرگری زهره زارع در ۲۰ صفحه توسط انتشارات مدرسه منتشر شده است، درباره معلمی است که با تدریس و توضیح تفاوت میان حیوانات مفید و موذی در درس علوم به دانشآموزان خود میآموزد که گرچه خداوند هیچ موجودی را بدون هدف خلق نکرده و همه موجودات برای طبیعت ضروریاند؛ اما حیوانات موذی با ورود به محیط زندگی انسانها باعث ایجاد بیماریها و آلودگیها میشوند. سپس، معلم با توصیف ویژگیهای خاص حیوانات موذی بهویژه ویژگیهای موش و مقایسه شباهتهای این ویژگیها با کشور غاصب اسرائیل، به سوال دانشآموزان خود که «چرا اسرائیل اینهمه فلسطینی را شهید میکند؟» پاسخ میدهد.
- کتاب «بادبادکم برگرد» به قلم منیره هاشمی با تصویرگری سمیرا حسینی در ۱۶ صفحه توسط انتشارات مدرسه به چاپ رسیده است.
این کتاب، داستانی درباره دو دختر به نامهای فاطمه و هِبِه است که در کوچههای پر از جنگ و تنش غزه در حال بازی هستند. این دو دختر، با وجود مشکلات امنیتی و تهدیدات سربازان اسرائیلی، دل توی دلشان نیست که با بادبادکشان که «دُمبلند» نام دارد، بازی کنند. هنگام بازی وقتی تیراندازیها شروع میشود و یک رزمنده فلسطینی برای پناهگرفتن به حیاط خانه آنها پناه میآورد، فاطمه و هبه با شجاعت به او کمک میکنند تا از دست سربازان فرار کند.
در حین این اتفاقات، آن جوان فلسطینی به دختران میگوید که وقتی خودش کودک بوده، آرزو داشته که بادبادکش در آسمان بالای بالا برود، برای همین به آنها اطمینان میدهد که فلسطین در نهایت پیروز خواهد شد و اشغالگران از سرزمین فلسطین بیرون خواهند رفت و آنها با خیال راحت میتوانند در امنیت کوچهها بازی و شادی کنند.
- کتاب «من عروسک گلهانم» نوشتهی مهناز فتاحی با تصویرگری مهسا مکی در ۲۴ صفحه توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. این کتاب داستان دختری به نام گلهان را روایت میکند. پدر گلهان یکی از شهدای کشتی آزادی است که در حال کمکرسانی به مردم غزه به شهادترسیدند. این داستان بر اساس خاطرات گلهان و برای گروه سنی ب و ج نوشته شده است.
دیدگاهتان را بنویسید