معرفی کتاب «سلفی با خرابکار»
روایت صحیح و دقیق از شکلگیری انقلاب اسلامی، موضوعی است بسیار مهم که نسل سوم و چهارم انقلاب به آن نیاز دارد. مسالهای که رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر پرداخت درست آن تأکید دارند. در سالهای اخیر کتابهای خوبی در قالب داستان برای رده سنی کودک و نوجوان به رشته تحریر درآمده است. اکثر این آثار در زمان گذشته (۵۰ سال قبل) داستان را روایت میکنند، اما طاهره مشایخ در کتاب «سلفیبا خرابکار» به وسیله زمان حال انقلاب را با مخاطب آشنا میکند.
«سلفی با خرابکار» درباره پسری است به نام یونس که در بازدید از نمایشگاه عکسهای انقلاب، با تصویری مواجه میشود که شباهت زیادی به یکی از اقوامش دارد. فردی که او در عکس میبیند یک ساواکی است که این مسئله باعث میشود تا یونس برای کشف واقعیت به تکاپو بیفتد.
کنجکاوی او، سوال پرسیدن از مادرش و … نتیجهای نمیدهد. برعکس همه از او میخواهند که دست از کنجکاوی کردن بردارد. معلم پرورشی مدرسه، آقای سماک به سراغ او میآید و کمکش میکند و نمونه عکسی را که در نمایشگاه دیده است، به دستش میرساند. یونس عکس را به مادربزرگ نشان میدهد و او از شدت ناراحتی دیدن عکس سکته میکند.
هرچند یونس از این بابت ناراحت شده است و عذاب وجدان دارد؛ اما وقتی به خانه میرود تا قاب را بردارد، متوجه میشود که پشت عکس چیزهایی پنهان شده است. نامهها و عکسهایی از همان مردی که در نمایشگاه دیده بود. همان مرد ساواکی. او که میتواند نامه بنویسد، پس باید زنده باشد…
کسب رتبه سوم بخش رمان کودک و نوجوان در دوازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب (سال ۹۹) و نامزدی نهایی بخش شعر و داستان کودک و نوجوان در دومین دوره جایزه شهید اندرزگو (سال ۱۴۰۰)، از جمله عناوینی است که «سلفی با خرابکار» در کارنامه دارد. این کتاب سال ۹۹ توسط انتشارات صاد در ۱۹۸ صفحه روانه بازار شد.
دیدگاهتان را بنویسید