برگزاری کارگاه امر زنانه و روایت در کانون بانوی فرهنگ
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون بانوی فرهنگ؛آقای اموری بحث امر زنانه را با این سوالات آغاز کردند. در ادامه بیان کردند آنچه امری را زنانه یا مردانه میکند طبیعت و فطرت آنهاست. جنس انسان بنا به تفاوتهایی که در روح و نفس آنها وجود دارد دو صنف زن و مرد را با دنیای متفاوت ایجاد میکند. تفاوت صرفا در جسم نیست. هرچند این تفاوتهای جسمانی هم ناشی از تفاوت اولیه است. تعامل این دو جنس با حفظ جایگاه واقعی هر کدام موجب تعادل میشود.
بخش مشترک هر دو صنف اراده است که محور وجود انسان است. اراده منجر به انتخابگری میشود. هر دو حق انتخاب دارند و مستقل عمل میکنند. بحث استقلال زن در انتخاب جدی و مبسوط است. اما ویژگی خاص زنانه، ریحانگی و لطافت در ادبیات دینی و به طور کلی قدرت احساس زن است.
جایگاه احساس در نهاد انسان کجاست؟
در پاسخ به این پرسش روشن شد همه وجود انسان از آگاهیها تا رفتارها همه تحت تاثیر احساسات هستند. تا در آگاهی یافتن، گرایش و احساسی وجود نداشته باشد جذب صورت نمیگیرد اگر هم درکی شکل بگیرد به شکست منجر میشود. شبهه ایجاد میکند.
قدرت در احساسات، به طور اساسی قدرت وجود انسان است. قدرت احساسی موجب حرکت بیشتر و سریعتر میشود، دیگران را وادار به حرکت میکند. به عبارتی حرکت دیگران را رهبری میکند. این اقتدار و رهبری، نفوذ ایجاد میکند. موجب اراده، انگیزه، تنظیم احساسات و شوق در دیگران میشود.
این دنیای معنایی زنانه است. هر کنشی، هر عملی وقتی در این دنیا ورود میکند زنانه میشود. همه کنشها با روح زنانه، جنس زنانه پیدا میکنند و این موجب تفاوت کنش مردانه و زنانه میشود. کنشگر و فاعل، جنس کنش را تعیین میکند نه کنش یا فعل. ویژگیهای فاعل بر فعل اثرگذار است.
دنیای زنانه لایههای تو در تو و پیچیدهای دارد که با دنیای ساده، رو و رفتاری مردانه متفاوت است. اگر زنانگی درک نشود. تفاوتها در نظر گرفته نشود، کنشهای او با حداقل تفاوتها سیالیت پیدا میکند و از مردان هم امکان صدور پیدا میکند.
ایشان در پایان، بحث را با این نکته تکمیل کردند که تاریخ هیچ وقت نتوانسته بستر استقلال برای زن به وجود بیاورد تا قدرت او دیده شود به همین دلیل قدرت او به حاشیه رفته و به طور کامل استفاده نشده است.
پیشنهاد آقای اموری برای رفع خلا تصویر زنانگی در جهان، ارائه روایت از زنان توسط خود ایشان است و بانوی فرهنگ بستر مناسبی جهت این روایتگری است.
انتهای پیام/
تنظیم: طاهره نجفی
دیدگاهتان را بنویسید