برگزاری کارگاه«شناخت کهن الگو در ادبیات معاصر»
کارگاه «شناخت کهن الگوها در ادبیات معاصر»، به همت کانون بانوی فرهنگ، روز پنجشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۸ در خبرگزاری فارس برگزار شد.
این کارگاه با حضور جمعی از زنان اهل قلم و بعضا نوقلمانِ علاقمند به نویسندگی تشکیل شد.
احسان عباسلو، مترجم، داور و منتقد ادبی، در شروع جلسه به مباحث تئوری و تاریخچهی کهن الگوها در مکاتبِ فلسفه، ادبیات، روانشناسی و هنر پرداختند. در ادامه برای هر مکتبی نظریات فلاسفه، ادیبان، روانشناسان و هنرمندان را با دیدِ کهنالگویی مورد بررسی قرار دادند.
افلاطون، فروید، یونگ ، اتورنک، نورتروپ، کمبل، ولادیمیر پراپ، گردر یوستین از جمله اندیشمندان و دانشمندان در مکاتب مختلف هستند که عقایدشان مورد بررسی قرار گرفت.ایشان اذعان کردند که ؛ وجه اشتراک تمامی مکاتب در مبحث کهن الگوها در این است که یک کهن الگو ناگهان به وجود نمیآید و زمینههای وراثتی و فرهنگی به صورت نسل به نسل در ایجاد یک کهنالگو نقش دارند.
ما تعداد زیادی کهن الگو داریم که هر کدام برای خود رفتار و شخصیتی منحصر به فرد دارند. همان رفتار منحصر به فرد باعث شناختِ کنشها و واکنشهای یک کهنالگو و قابل حدس بودن رفتارش میشود. اخیرا، غرب در حال نابود کردن کهن الگوها با ایجاد تداخل و تلفیق شخصیتی بین چند کهنالگو است. این امر باعث میشود که فرد رفتارهای غیرمنتظرهای از شخصیت داستانی ببیند.
در بخشی از این کارگاه، کهن الگوهایی مانند سفر به طور جزئی تر مورد بررسی قرار گرفتند.
در پایان از اعضای کارگاه خواسته شد که داستانها و رمانها را با دید کهنالگویانه، مورد نقد و بررسی قرار بدهند. .
دیدگاهتان را بنویسید