چهارمين جلسه كارگاه آموزشی داستاننويسی برگزار شد | نگاهی بر تلاش باشگاه ادبی بانوی فرهنگ برای رسیدن به اثر متعهد و نویسنده مؤثر
دبیر کانون «بانوی فرهنگ» گفت: دغدغه این کانون موضوعات مبتلابه بانوان است و كانون بر همین اساس با محوریت قرار دادن زنان سعی در تربیت نویسنده دارد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، چهارمین جلسه کارگاه آموزشی داستاننویسی پیشرفته سمیه عالمی که از برنامههای کانون «بانوی فرهنگ» است، پنجشنبه ۳ آذرماه در حوزه هنری برگزار شد.
سارا عرفانی، دبیر کانون «بانوی فرهنگ» درباره فعالیتها و برنامههای این کانون گفت: «بانوی فرهنگ» با محوریت قرار دادن زنان سعی در تربیت نویسنده بواسطه برگزاری کارگاههای محتوایی و تکنیکی دارد.
وی افزود: اگرچه کانون «بانوی فرهنگ» نگاه فمینیستی به مباحث متعدد ندارد اما دغدغه آن، موضوعات مبتلابه بانوان است.
كلاسهايي براي داستاننويسي پيشرفته
کانون بانوی فرهنگ که این روزها برگزارکننده جلسات داستاننویسی پیشرفته است توانسته افراد مستعد در زمینه نویسندگی را شناسایی کند و با پرورش آنها آثار شاخصی را به چاپ رساند. عرفانی درباره این رویداد فرهنگی هنری اظهار کرد: دوره آموزشی داستاننویسی پیشرفته دوره شانزده جلسهای است که تاکنون پنج جلسه از آن برگزار شده است. شرکتکنندگان این دوره آموزشی که دوره مقدماتی را سپری کردهاند، مباحث مربوط به پیرنگ، شخصیتپردازی و عناص داستانی را یاد میگیرند.
وی ادامه داد: برخی از این شرکتکنندگان از استان تهران و برخی از شهرهای دیگر هستند که به صورت مجازی مباحث آموزشی را میآموزند؛ بنابراین دورههای آموزشی برای علاقهمندان امکانپذیر است.
عرفانی با اشاره به اینکه تمام مباحث آموزشی پس از نیازسنجی و تعیین سطح شرکتکنندگان در کارگاه برنامهریزی میشود بیان کرد: ما بعد از کهن الگوهای یونانی، ۱۰ جلسه کهن الگوهای زن در شاهنامه را برگزار کردیم تا افراد در شخصیتپردازی از آنها استفاده کنند. همچنین پاییز امسال هم بنا بر نیاز داستاننویسان، مدرسه پاییزه دو روزه برگزار کردیم تا سرفصلهایی چون شناخت طرحوارهها در شخصیتپردازی با حضور احمد شاکری آموزش داده شود. وی در خصوص اهمیت داستاننویسی گفت: افراد از دیرباز علاقهمند به شنیدن داستان بودهاند؛ بنابراین بیان یکسری مسائل در قالب داستان اثرگذای بسیار بیشتری دارد و داستان میتواند مقدمهای برای کارهای هنری چون تولید تئاتر باشد.
يكساله داستاننويس شويد
دبیر کانون «بانوی فرهنگ» درباره خروجی و ماحصل کارگاههای داستاننویسی بیان کرد: بعضی از اعضای کانون که از قبل به ما پیوسته بودند یا تجربه نویسندگی داشتند آثارشان در دست انتشار قرار گرفته است و ما این روزها ۸ داستان با موضوعات متعدد زیر چاپ داریم.
وی با اشاره به اینکه کتاب «آسنا و راز کنیسه» و «در اسارت نفرت» از تولیدات کانون «بانوی فرهنگ» است گفت: ما پروژه «زنان مجاهد» و «زنان صدر اسلام» را هم داریم که چندین نویسنده در حال نگارش داستانهایشان هستند.
عرفانی درباره انتشاراتی که داستانهای کانون بانوان فرهنگ را منتشر میکند، اظهار کرد: در حال حاضر ما با «انتشارات سوره» و «مهرستان» و «کتابستان» همکاری داریم البته ناشران دیگری هم پیشنهاد کار دادهاند که در حال گفتگو با آنها هستیم. وی درباره برنامههای آینده کانون بانوی فرهنگ گفت: بخش جدی بانوی فرهنگ امسال به اوج رسیده است و ما در حال برنامهریزی برای استفاده از برخی پژوهشها در بخش محتوایی هستیم. ما با پژوهشکده زن و خانواده در حال تعامل هستیم تا نویسندگان نیازهای درست زنان را بشناسند و از لایههای سطحی عبور کنند و آنها را در قالب داستان انعکاس دهند. این امر نیاز به مطالعه دارد. ما سعی داریم زنی که رشد و تعالی برایش مهمترین موضوع است را به عموم افراد معرفی کنیم. ما میخواهیم نهضت زن مسلمان ایرانی را راهاندازی کنیم و روایتهایی از زنان موفق و پیشرو در هر عرصه را در قالب داستان مطرح کنیم.
وی درباره نحوه شرکت در دورههای آموزشی کانون «بانوی فرهنگ» اظهار کرد: از آنجا که تلاش داریم تا هرساله عضوگیری داشته باشیم، در آغاز هر سال ثبت نام دوره های آموزشی را اطلاع رسانی میکنیم تا علاقهمندان از طریق سایت کانون در دورههای آموزشی نامنویسی کنند و در طول یکسال بتوانند داستاننویسی را بیاموزند.
دیدگاهتان را بنویسید