ایستگاه آخر
رسیدیم به ایستگاه آخر
یعنی آخرین پست آموزشی که من برای شما مینویسم.
چهارشنبه قبل دو صفت از قهرمان را گفتیم. ۱شجاعت و۲جراحت ناحق. به ویژگیهای دیگر توجه کنید.
۳_مهارت
قهرمان باید دارای مهارت باشد. مهارتی که او را از دیگران ممتاز کند. نیاز نیست مهارت او عجیب و غریب باشد. حتی اگر یک مکانیکی دارد باید کسی باشد که عیب ماشین را در کمترین زمان ممکن پیدا میکند. او باید ماهر باشد. آدم بی عرضه قهرمان هیچ کسی نیست. نباید برای وارد کردن جراحت ناحق او را ناتوان نشان دهید.
۴_بامزه بودن
شوخ طبع بودن ویژگی آدمهایی است یا هیچ نمیدانند یا خیلی میدانند. اگر از شوخ طبعی در موقعیتهای مناسب استفاده کنید؛ به جذابیت قهرمان خود افزودهاید. به خصوص اگر قهرمان شما آدمی به ظاهر جدی است و طنز به جای دیالوگ در موقعیت پدیدار میشود.
۵در خطر بودن این که خطری قهرمان را تهدید کند؛ باعث میشود مخاطب او را دنبال کند. مخاطب میخواهد بفهمد بالاخره بلایی سر او میآید یا نه. در خطر بودن قهرمان، عواطف انسانی مخاطب را تحریک میکند. به میزان نزدیکی خطر ، او نسبت به قهرمان حساستر میشود. پس قهرمان را نزدیک آتش ببرید و نسوزانید.(فنون زجرکش کردن مخاطب😂) ۶سختکوش بودن
آدم سختکوش انرژی فزایندهای دارد که میتواند پیرنگ را جلو ببرد. تا به حال قهرمان بیتعهد و بیمسئولیت دیدهاید؟ نیاز نیست او از مانعی عجیب عبور کند یا حتما به هدفش برسد. تلاش در مسیر مهمتر است. مثلا پسربچهای که در مسابقه دو جانانه میدود تا جایزهاش را به خواهرش بدهد؛ حتی اگر نفر اول نشود قهرمان است.
قهرمانان جذاب ویژگیهای دیگری هم دارد که باید خود بخوانید و جستجو کنید.
.
⚠️نکته آخر
به عنوان نویسنده، هیچ داستانی را بدون تحلیل کردن نخوانید. میتوانید برگهای را به انتهای کتاب بچسبانید و درباره عناصر داستان بنویسید.
در سپهر ادبیات ایران بدرخشید.
(به قلم م.امیرزاده)
دیدگاهتان را بنویسید